22 Mart 2012 Perşembe

Çağdaş Marketler Zinciri -Bankalar...

Çağdaş Marketler zincirinin kurumsallaşmadan büyüyen yapısı ve hala tökezlemeden devam etmesi beni şaşırtmaya devam ediyor.

Bir zincir market düşünün, coca colayı satmayı bırakıp sadece pepsi satsın...

Cocalanın hakkını vermediğini, buzdolabında 2,5 lukları saklamadığını, daha önceki yazımda paylaşmıştım.Ama velakin pireye kızıp yorgan yakmak da neyin nesi.Nasıl olsa ne koysam alır diyen bu zincir bu inadından sizce vazgeçer mi?bence geçmez çünkü müşteriyi anlama kabiliyetlerinde sıkıntı var...

Gelelim bankalara.Öncelikle söyliyeyim;Garanti Bankası seninle bir daha asla çalışmayacağım!

Türkiye'de girişimciliği destekliyoruz deniliyor ya, gerçeğn 10 da birini yansıtmıyor bu anlattıkları...Bankaların yeni girişimlere karşı bu kadar duyarsız kalması, melek yatırımcıların belli bir ciroyu istemesi, endavurun bile 1 milyon dolar cirodan bahsetmesini anlayabiliyor musunuz?

Ben anlayamıyorum.Girişimcilik kongreleri yapıp, TOBB'da ayrı kuruular kurup, konferanslar dışında ne yaptıklarını anlatabilir misiniz bana?

Kosgeb girişimcilik hibesini verirken, eğitim alamalarını bekliyor girişimcilerin...Kosgebden bu hibeyi alabilmek için veya sıfır faizli kredi için gerekli derslere girebilmek için en az 6 ay kontenjanın boş olması beklenildiğini biliyormusunuz?

Bu ülkede en çok kar eden, elini taşın altına koymayan siz bankalar artık bu ülkeden kazandığınızı bu ülkenin gençlerine girişimcilerine yatırmanın zamanı gelmedi mi?

İşin Özeti; Girişimci gençler, asla kimseye güvenmeden iş yapmanız gerekiyor.Bu ülkede girişimciliğin gelişememesinin en büyük kaynağı, kendi insanımıza güvenilmemesi.

9 Mart 2012 Cuma

Ve Askerlik Biter

Ve askerlik biter yeni girişim hikayeleri başlar.

İlk girişim bildiğim sektör restaurant oldu.Farklı şehirlerin farklı lezzetlerini menüsünde bir araya getirdiğim restaurantım hizmete gireli 10 gün oldu.Ankarada başka hiç bir yerde bulamayacağı bir çok yemek artık servis ediliyor.

İkinci girişim mi? İkinci girişim internet sektöründe.Alanında ilk olacak bir e-ticaret sitesi.Tasarımı bitti desem bu ne hız mı dersiniz?

Askerlik anıları mı? Benim için verimli geçti aslında sadece bunu söylesem yeter...

Yazılarımı inşallah daha sık yazacağım.Çağdaş marketler ve odtü için yazdığım yazılardan telefonla ve mailler leçok geri dönüş aldım...

Yorumlar için teşekkürler...